Установена е самоличността на стрелеца в училището в руския град Ижевск,

...
Установена е самоличността на стрелеца в училището в руския град Ижевск,
Коментари Харесай

Установиха самоличността на масовия убиец в училището в руския град Ижевск

Установена е самоличността на стрелеца в учебното заведение в съветския град Ижевск, който уби и рани десетки деца и възрастни, преди да се самоубие, заяви пресслужбата на Следствения комитет на Русия, съобщи ТАСС.

Според известието нападателят е Артьом Казанцев, роден през 1988 година, гражданин на Ижевск. Той е приключил същото 88-о учебно заведение в града. По първични данни той е прострелял 13 души, включително 7 деца, и ранил 21 индивида, измежду които 14 деца, преди самичък да отнеме живота си. Смята се, че по време на нападението мъжът е бил с черна фланелка и маскировъчна маска на главата.

Следователи правят обиск в жилището на нападателя, изследват личността и възгледите му, в това число дали е последовател на нацистката идеология. Установено е, че стрелецът е употребявал минимум два бойни револвера и е разполагал с към 10 пълнителя с 9-милиметрови патрони.

По-късно представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че всички данни сочат за принадлежност на стрелеца към неофашистка организация или формация. Той добави, че Владимир Путин надълбоко скърби за „ гибелта на хората и децата в учебното заведение, където е станал терористичният акт “ и че президентът е дал нужните разпоредби на управляващите в Ижевск. Към града е отлетял аероплан на Министерството на изключителните обстановки с екип от лекари, психолози, неврохирурзи и други експерти.

От така наречен Росгвардия (вътрешните войски) оповестиха, че нападателят не е регистриран като собственик на огнестрелно оръжия.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР